Ik ben Saskia en tatoeëren is mijn passie.

Ik heb het geluk gehad om van mijn hobby mijn beroep te maken. In 2004 begonnen op een zolderkamer en sinds 2014 op een pracht locatie in de binnenstad van Enkhuizen. Tekenen, tatoeëren, Creëren en mensen blij maken zit in mijn genen. Kortom ik kan al mijn creativiteit er in kwijt.

Het vak heb ik mogen leren van de bekende tattoo-artist Milosch. Bij hem heb ik mijzelf in het 3d effect en het realisme kunnen specialiseren.

Door het bezoeken van verschillende conventies op tattoo gebied blijf ik geïnspireerd en blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in onze crea-wereld.

Kom een keer langs, of nog beter, maak telefonisch een afspraak. Tot gauw!

Hoe werkt Het

 • Idee

  U wilt graag een tatoeage en heeft u heeft een idee over hoe de tattoo er uit mag komen te zien en waar hij mag komen.

 • Ontwerp

  Uw idee werken we samen uit tot een mooi kunstwerk en bepalen dan ook of hij op de juiste plek komt.

 • Prijsstelling

  Na overeenkomst van het ontwerp plannen we een afspraak in voor het zetten van de tatoeage. Hiervoor vragen wij wel een aanbetaling.

 • Tattoeëren

  Nu gaan we de tatoeage zetten. Hiervoor is wel een medische/gezondheids verklaring nodig. Na het zetten krijgt u van ons een verzorgingsplan.

Algemene Info

Informatie over de risico’s van tatoeages

U bent van plan een tatoeage te laten aanbrengen. Net als de GGD vind ik het van belang om u van tevoren te informeren over een aantal mogelijke risico’s.

Het aanbrengen van een tatoeage is een huid doorborende handeling. Door een juiste werkwijze en een juist gebruik van de apparatuur moet voorkomen worden dat je besmet wordt met bloed-overdraagbare ziekten, zoals Hepatitis B en C. Daarnaast kunnen door slechte verzorging en onhygiënische behandeling (zowel door uzelf als door de behandelaar) wondinfecties ontstaan die schadelijk zijn en uw tatoeage er niet mooier op maken.

Je gezondheid

Als u lijdt aan één van de onderstaande gezondheidsklachten raadt de GGD u af om een tatoeage te laten aanbrengen.

 • Diabetes
 • Hemofilie
 • Chronische huidziekte
 • Immuunstoornis
 • Hart- en vaatafwijkingen
 • Bij het gebruik van antistollingsmiddelen
 • Op plaatsen waar je plastische chirurgie of radiotherapie hebt ondergaan
 • Op plaatsen waar zich bulten, donkere moedervlekken, zwellingen of andere vormen van irritatie op je lichaam voordoen

Allergische reacties

Bepaalde pigmentkleuren kunnen allergische reacties veroorzaken. De tatoeage kan dan vervormen en zelfs verdwijnen (het pigment wordt als het ware opgegeten). Mensen kunnen ook een latexallergie (latex zit soms in de materialen waarmee wordt gewerkt) hebben. Voordat men gaat tatoeëren moet een toestemmingsformulier worden ingevuld. Op het toestemmingsformulier wordt gevraagd of men bekend is met mogelijke allergieën.

Bij kinderen onder de 12 jaar is het nooit toegestaan om een tatoeage te zetten. Bij jongeren tussen de 12 en 16 jaar mag alleen een tatoeage gezet worden als de wettelijk vertegenwoordiger aanwezig is.

Hierop zijn vier uitzonderingen. Het is bij jongeren tot 16 jaar verboden een tatoeage aan te brengen op hun hoofd, hals, polsen en handen. Als je nog geen 16 bent wordt het laten zetten van een tatoeage sterk afgeraden. Als je groeit kan de tatoeage vervormen.